Sydnordisk Akademi for Donaldisme : Afdelingen for Donaldistisk Genealogi

Er Guld-Iver Flintesten i familie 

med Joakim von And?

af stud.and. Niels Jakob Søand, Donaldistisk Fakultet Køge (DFK) 2007

Er disse to energiske ænder i familie? Efter at have pustet støv væk i arkiverne påviser nyopdagede kilder denne påstand.

Personen, der binder de to ænder sammen, hedder Eagle mcTee.[1] Han er skotte og naturligvis vild med golf. Gamle mcTee er lige død og en stor arv er efterladt. Hvem skal arve? De nærmeste slægtninge kender vi ikke til, derfor skal vi længere ud i familien for at finde den rette arving. To kandidater er tilbage: Joakim von And og Guld-Iver Flintesten.

Kilde: Vicar (2001) AA 37/2001

Grunden til, at denne Eagle mcTee ikke er med på Rosas berømte stamtræ må være, at Joakim kun er fjernt beslægtet med Eagle mcTee - og så den kendsgerning, at Don Rosa kun anerkender Barks’ historier. Men hvis vi skal finde en alternativ forklaring på hvorfor mcTee ikke er med på stamtræet, må det være førstnævnte. Den store arv afgøres i et spil golf mellem Guld-Iver og Joakim, og Joakim vinder fordi den uærlige Guld-Iver snyder, og arven (en stor golfbane) tilfalder derfor ham. 

Kilde: Vicar (2001) AA 37/2001

Budskabet er tydeligt: Joakim von And og Guld-Iver Flintesten er i familie!

 

Kildereference:

[1] D 99285, Anders And & Co. nr. 37/2001.

 

Dr. Pedersen: Duck genealogy

 

Professor Dam: Familien Ands stamtræ

 

 

 

 

Dr. Maurice: Duck Family Trees

 

 

Retur til Akademiets forside

 

Sydnordisk Akademi for Donaldisme henleder opmærksomheden på, at rettighederne til (næsten) alle de anvendte billeder på Akademiets  sider tilhører ©Disney, der i Danmark er repræsenteret ved Egmont Serieforlaget A/S. Billedmaterialet må ikke anvendes i erhvervsmæssigt øjemed.